/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Pompeo, la Munchen: În 2014 Rusia a anexat Crimeea, atentând la integritatea teritorială a Ucrainei

missing
15 februarie 2020, ora 13:58

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat la conferința de securitate, care are loc zilele acestea la Munchen, că Rusia a anexat Crimeea acum șase ani, încălcând integritatea teritorială a Ucrainei. Acesta a spus că „Occidentul câștigă”, Zidul Berlinului a căzut în urmă cu 30 de ani, dar există unele țări care nu respectă suveranitatea altor state.

„Unele state vor încă să devină imperii. Să vorbim despre integritatea teritorială a statelor sau, mai bine-zis, despre țările care o neglijează. Rusia a anexat Crimeea și unele părți din estul Ucrainei și Georgiei, a spus Pompeo, citat de Unian.ua.

În același timp, secretarul de stat a subliniat că Statele Unite livrează armament Ucrainei pentru a „ajuta această țară curajoasă să se protejeze de agresiunile rusești”. Pompeo a mai spus că Statele Unite vor continua să ajute țările baltice în problemele de securitate cibernetică pentru a se proteja de atacurile cibernetice continue ale Moscovei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram