/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Temperatură record, înregistrată zilele trecute în Antarctica

missing
15 februarie 2020, ora 11:31

Cercetătorii brazilieni au înregistrat zilele trecute un nou record de temperatură în Antarctica. Pe Insula Seymour s-au înregistrat +20,75 de grade, pe data de 9 februarie, scrie Theguardian.com. Cu trei zile mai devreme, pe partea continentală a Antarcticii a fost fixată temperatura maximă de 18,3 grade. 

Captură/Google Maps

„Observăm o tendință de creștere a temperaturilor în mai multe locuri pe care le monitorizăm, însă nu am văzut niciodată ceva asemănător”, a spus Carlos Schaefer, membru al proiectului Terrantar, un proiect al guvernului Braziliei, care monitorizează impactul schimbărilor climaterice în 23 de puncte din Antarctica.

Recordul de 20,75 de grade, înregistrat acum șase zile, urmează a fi confirmat de Organizația Mondială de Meteo.

Ultimul record de temperatură înaltă pe insula Seymour a fost înregistrat în anul 1982 și constituia 19,8 grade Celsius.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram