/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ambasada României la Chișinău face precizări în legătură cu dosarele de redobândire a cetățeniei române

missing
17 februarie 2020, ora 18:12

Reprezentanții Ambasadei României în Republica Moldova a anunțat că au recepționat dosarele de redobândire a cetățeniei române. În acest context, aceștia fac unele precizări în legătură cu acest subiect.

În contextul solicitărilor recepționate de Ambasadă pe tema dosarelor de redobândire a cetățeniei române, facem următoarele precizări:
– Misiunile diplomatice și Oficiile Consulare ale României doar preiau dosarele de cetățenie, pe care le trimit autorităților române competente spre soluționare, adică la Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC);
– Cetățenii pot obține informații, doar în nume personal, privind stadiul soluționării propriului dosar de redobândire a cetățeniei române, accesând adresa de internet a ANC http://cetatenie.just.ro;
– Ambasada nu poate oferi mass-media sau altor terți informații legate de alte persoane care au aplicat pentru servicii consulare la misiunile diplomatice ale României în virtutea Regulamentului Uniunii Europene nr. 679/2016 privind protecția datelor cu caracter personal”, se arată într-un comunicat emis de reprezentanții Ambasadei României.

Anterior, s-a anunțat că depunerea actelor pentru redobândirea cetăţeniei române a fost blocată. Despre asta a spus noua secretară de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul de la Bucureşti, Ana Guțu. Aceasta a explicat că redobândirea cetățeniei a fost blocată, din cauza unor rețele criminale care s-au dezvoltat pe filiera redobândirii cetățeniei.

La sfârșitul lunii ianuarie, deputatul Iurie Reniță a anunțat că a expediat o solicitare către autoritățile de la București pentru a urgenta procesul de redobândire a cetățeniei române de către basarabeni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram