/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Captură de peste 20 de mii de pachete cu țigări, în trenul de pe ruta Chișinău - București. CFM a pornit o anchetă de serviciu

missing
17 februarie 2020, ora 16:21

20.539 de pachete cu țigarete, ascunse în vagoanele unui tren de pe ruta Chișinău – Iași – București, au fost descoperite de polițiștii de frontieră Iași. Trenul urma să intre duminică seara în România din Republica Moldova.

Potrivit Poliției de Frontieră, în jurul orei 21:30, în punctul de trecere a frontierei Iașoi feroviar, pe sensul de intrare în România, s-au prezentat, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, călătorind ca însoțitori ai unor vagoane ale trenului accelerat 401, care circula pe relaţia Chişinău – Iaşi – București, şase cetățeni români, cu vârste cuprinse între 35 şi 48 de ani.

În baza unor informații deținute, polițiștii de frontieră din cadrul sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control asupra vagoanelor trenului. Astfel, au fost descoperite ascunse și nedeclarate, în cuşetele de serviciu, în plafoane, deasupra şi dedesubtul chiuvetelor de la capătul vagoanelor nr. 1, 2 şi 4, respectiv în pereţii din capătul vagonului nr. 6, 410.780 de țigarete (20.539 de pachete), de proveniență din R. Moldova.

Țigările, estimate la valoarea de 293.913 lei, au fost ridicate. Persoanele implicate vor fi amendate cu câte 50 de mii de lei românești (200 de mii de lei moldovenești). Pentru că unul din cei şase însoţitori a mai fost descoperit în decursul ultimului an încercând să introducă ilegal ţigarete, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Administrația ÎS „Calea Ferată din Moldova” anunță printr-un comunicat de presă că „a luat act de acțiunile de verificare inițiate de polițiștii de frintieră din cadrul sectorului Poliției de Frontieră Iași, împreună cu lucrătorii vamali, asupra vagoanelor trenului Chișinău – București”

„CFM a iniţiat o anchetă de serviciu în vederea elucidării circumstanţelor celor întîmplate şi impunerii de măsuri suplimentare pentru evitarea cazurilor de acest gen. Angajaţii CFM implicaţi în acţiunile respective vor fi pedepsiţi în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare”, susțin reprezentanții CFM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram