/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Coronavirusul - peste 1700 de morți. În plină criză de măști medicinale, chinezii vor să deschidă o fabrică de confecționare a acestora în doar 6 zile

missing
17 februarie 2020, ora 15:34

Numărul deceselor provocate de coronavirus continuă să crească. Până acum, din cauza viruslui, au murit 1770 de oameni. Cel puțin 100 din cazurile noi de decese au fost înregistrate în provincia chineză Hubei, potrivit Comisiei Naționale de sănătate a Chinei. De asemenea, în ultimele două zile s-au înregistrat 2048 de cazuri noi de îmbolnăviri, până în prezent, numărul celor infectați cu virusul corona ajungând la 70.548 de persoane.

În condițiile în care virusul nu pare să bată în retragere, autoritățile chineze se văd nevoite să ia măsuri de urgență. La Beijing, va fi deschisă o fabrică nouă de confecționare a măștilor medicinale de protecție. Autoritățile își propun ca aceasta să fie gata în următoarele șase zile. Fabrica urmează a fi deschisă în sediul unei foste clădiri industriale și va produce 250 de mii de măști zilnic.

De asemenea, autoritățile din provincia Hubei, au dispus ca drumurile să fie blocate pentru circulația mașinilor private.

Între timp, 99 de cazuri noi de îmbolnăvire au fost confirmate pe nava de croazieră „Diamond Princess”. Printre cei infectați, se numără și o rusoaică. Femeia urmează să fie tratată într-un spital, spun autoritățile. Acesta este primul caz de coronnavirus confirmat la o persoană de etnie rusă. În celelalte două cazuri înregistrate anterior în Rusia victimele au fost doi cetățeni chinezi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram