/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Rețelele de socializare afectează sănătatea mintală a adolescenților. Utilizatorii frecvenți sunt anxioși și depresivi

missing
17 februarie 2020, ora 11:17

Utilizarea frecventă a rețelelor de socializare afectează sănătatea mintală a copiilor și a tinerilor, arată un studiu publicat în The Lancet Child & Adolescent Health.

Libertatea.ro scrie că studiul a fost realizat în Marea Britanie, pe un eșantion de 10.000 de adolescenți cu vârste între 13 și 16 ani, și a scos la iveală lucruri îngrijorătoare legate de efectele pe care utilizarea frecventă a Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat sau WhatsApp o are asupra acestora.

„Influențele negative vin din două direcții. Prima este privarea de sport și de somn, pentru că tinerii aleg adesea să stea pe Facebook sau pe altă rețea de socializare, în detrimentul mișcării și odihnei. A doua este interacțiunea contondentă cu ceilalți utilizatori, comentariile răutăcioase, cyberbullyingul”, afirmă Russell Viner, unul dintre cercetătorii studiului.

Privarea de somn și de mișcare duce la o stare fizică proastă, iar expunerea îndelungată la cyberbulling, la stări anxioase și depresii. Conform cercetătorilor, fetele ar fi mai afectate decât băieții – 60%, față de numai 12%. Și în Canada, cercetătorii au descoperit același lucru despre adolescenți: cu cât stau mai mult pe rețelele de socializare, cu atât sunt mai depresivi.

Trebuie să lucrăm la psihicul lor, să-i facem mai rezistenți la cyberbulling, și să le reducem timpul petrecut pe rețelele de socializare, încurajându-i să iasă mai des la joacă, la aer. Doar așa vom reduce daunele pe care activitatea aceasta o are asupra copiilor noștri”, a adăugat Bob Patton lectorul de la Universitatea din Surrey.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram