/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Cavcaliuc cere dezmințiri. Acesta l-a acționat în judecată pe Sorin Stati pentru că i-ar fi denigrat imaginea

17 februarie 2020, ora 22:02

Atacat în judecată pentru calomnie, fostul șef de la Moldatsa, Sorin Stati, nu renunță la acuzațiile aduse lui Gheorghe Cavcaliuc. În platoul TV8, el susținea că acesta, pe când conducea Inspectoratul General al Poliției, ar fi controlat contrabanda cu țigări, pe filiera transnistreană. Astăzi, a avut loc prima ședință de judecată a dosarului civil. Judecătorii au decis să amâne examinarea procesului, pentru ca avocatul lui Stati să studieze materialele cauzei.

„Contrabanda de țigări și de tutun este controlată de către Cavcaliuc, țigările și tutunul sunt aduse prin partea transnistriană în Moldova vânzarea la piața centrală și în general în Chișinău la fel este controlată de el, precum și contrabanda prin Sculeni și Costești.-Ceea ce ține de partea Românească est o altă persoană.-Cine?- Constantin Țuțu cu băieții lui de la Băcioi”, Sorin Stati, fost șef Moldatsa.

La opt luni de la aceste declarații, pe care le-a făcut în studioul TV8, Sorin Stati nu-și retrage declarațiile și nu intenționează să facă dezmințiri, așa cum i-a cerut Gheorghe Cavcaliuc.

Categoric acest fapt se exclude, deoarece eu am spus adevărul și știu că tot ce am declarat corespunde realității. -Veți încerca să soluționați totul pe cale amiabilă, așa cum a dispus instanța? -Categoric nu, eu nu am ce negocia cu Gheorghe Cavcaliuc”, Sorin Stati, fost șef Moldatsa.

Ședința de astăzi a fost însă amânată pentru mijlocul lunii mai, ca avocatul lui Sorin Stati să studieze materialele din dosar.

Chiar astăzi am primit cererea, doar am văzut în știri că domnul Cavcaliuc l-a acționat în instanță pe Sorin Stati, dar exact pretențiile din punct de vedere juridic vor fi clare ca urmare a luării cunoștinței cu materialele cauzei”, Victor Munteanu, avocat.

Fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție a lipsit de la ședință, pentru că se află în afara țării. Totuși, într-un comentariu pentru TV8, Cavcaliuc ne-a spus că prin acele acuzații, Stati ar fi urmărit să-i denigreze imaginiea.

Eu am cerut că această persoană să dezmintă afirmațiile mincinoase la adresa mea. Și, bineînțeles, presa, care a dat atunci aceste declarații mincinoase, să dea aceste dezmințiri”, a comentat Gheorghe Cavcaliuc.

Avocatul lui a evitat să ne spună care sunt pretențiile exacte de la Sorin Stati, dar și de la TV8 și alte instituții media care au relatat mărturiile.

„Aveți cererea care ați publicat-o pe pagină informațivă din sursa respectivă. La TV8 și altă presă dumnealui ce pretenții are?- Citiți cererea.-O să mergeți să rezolvați pe cale amiabilă?-Nu este exclus, dar trebuie să vorbesc cu clientul meu”, Petru Bălănel, avocat.

Între timp, în baza mărturiilor făcute de Stati, procurorii au intentat un dosar penal pe scheme de contrabandă, în luna iunie. Potrivit Procurorii Generale, în prezent au loc diferite acțiuni de urmărire penală. Din spusele lui Gheorghe Cavcaliuc, el nu a fost citat la procuratură pentru a fi audiat.

Reporter: Cătălin GORIA

Imagini: Tudor BIGU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram