/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Nouă angajați ai INP, cercetați penal pentru corupere pasivă. Ar fi luat bani de la mai mulți șoferi

17 februarie 2020, ora 09:56

Nouă angajați ai Inspectoratului Național de Patrulare sunt cercetați penal pentru corupere pasivă. Aceștia ar fi estorcat și primit de la mai mulți șoferi bani pentru a nu le întocmi procese-verbale pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră.

Cei nouă oameni ai legii au fost documentați pe parcursul ultimelor șase luni. Procuratura Anticorupție a finalizate și expediat în instanța de judecată cauzele penale în privința a patru dintre inspectorii de patrulare vizați. În privința celorlalți cinci bănuiți continuă urmărirea penală.

Dacă vor fi găsiți vinovați, angajații INP riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă de până la 150 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram