/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Deputații PAS și PPDA cer anularea concursului prin care a fost selectat un director al ANRE

missing
18 februarie 2020, ora 15:16

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Dumitru Alaiba și deputata Platformei Demnitate și Adevăr Stela Macari, care fac parte din Comisia parlamentară economie, buget și finanțe cer anularea rezultatelor concursului desfășurat pentru selectarea unui director al Consiliului de administrare al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și repetarea acestuia.

Deputații susțin că a fost încălcat regulamentul de desfășurare a concursului și nu a fost respectat caracterul public al acestuia. Etapa interviurilor a fost publică, dar nu calcularea rezultatelor evaluării s-a făcut departe de ochii deputaților din comisie.

Membrii comisiei și-au îndeplinit fișele cu punctajul, acestea au fost colectate și calculele au fost făcute în absența membrilor comisie. Nimeni nu poate exclude faptul că unu-doi membri din comisie nu și-au revizuit evaluarea. Nu putem exclude că, la mijloc de noapte, cineva din comisia noastră nu a venit și și-a schimbat punctajul în funcție de ce punctaje am dat noi.

Nu avem suspiciuni în ceea ce privește proba interviului, dar evaluarea candidaților s-a făcut într-un mod netransparent. Punctajul nu a fost calculat în prezența membrilor comisiei. Despre punctajul final am fost anunțați abia dimineață”, a declarat deputatul Dumitru Alaiba.

„Nu este prima dată când un concurs este petrecut în așa mod. Un concurs public  înseamnă cap-coadă vizibil și credibil. Cerem anularea rezultatelor și  repetarea concursului”, a adăugat deputatul.

Precizăm că, în urma concursului, a fost desemnată câștigătoare Violina Șpac. Candidatura acesteia pentru funcția de director ANRE urmează a fi propusă pentru aprobare plenului Parlamentului.

Comisia economie, buget și finanțe a organizat, repetat, pe 12 februarie, proba de interviu pentru candidați. Au fost admiși Violina Șpac și Lilian Barcaru, ambii angajați ai ANRE.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram