/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin

Interviu emoționant. Lilu a vorbit despre moartea fratelui său: „Părinții au iertat omul care le-a ucis copilul”

missing
18 februarie 2020, ora 06:38

Se face cinci ani de când fratele cunoscutei jurnaliste și prezentatoarea TV Lilia Ojovan, numită și Lilu și-a pierdut viața. Andrei a murit într-un accident rutier, iar vestea a cutremurat-o pe perezentatoare. În cadrul emisiunii „Fără protocol”, ea a povestit cu lacrimi în ochi cum a aflat despre moartea fratelui său, dar și ce a ajutat-o să treacă peste momentele cele mai dificile din viața ei. 

„Era sâmbătă dimineața. De atunci sunetele matinale din partea membrilor familiei pentru mine mă sperie. M-a sunat mătușa mea, care este medic pe salvarie în Drochia și mi-a zis că Andrișa a avut un accident și starea lui este foarte garvă. Mi-a spus: „Grăbiți-vă la Drochia”. În timp, cât mai sunam oamenii de acolo eu eram pregătită ca să ajung acolo și fratele meu să nu mai fie. Momentul în care eu am ajuns la spital la Drochia am îmbrățișat-o pe mama și atunci a ieșit medicul și ne-a zis ca Andrușa e mort, dar eu cred că el era decedat mai înainte doar că se temeau să-i zică mamei”, a povestit emoționată Lilu.

Emoționantă, prezentatoare a „răscolit prin amintiri” și a spus care a fost cel mai complicat moment din ziua în care a aflat că fratele ei de doar 22 de ani nu mai este în viață.

„Momentul cel mai greu în tot ceea ce am văzut, era atunci când l-am văzut pe podeaua de la morgă. A fost greu să mergem cu fratele care a rămas, să-i cumpărăm hainel ăluia care-i mort. A fost o lecție destul de dură pentru noi. Primul lucru pe care îl simți este negarea. În momentele acestea ești foarte lucid. E o pierdere mare de moment. Tu trăiești cu el mereu tânăr în minte. Eu cred că mai mult suferă părinții sau frații care rămân să trăiască cu oameni care nu mai sunt așa cum erau… Momentul acela de eliberarea a fost foarte important pentru mine. Eu știiam că atunci când voi ajunge acasă nu trebuie să fiu fata care plânge”, a spus Lilu.

Accidentul s-a produs în toamna anului 2014. Atunci, cinci tineri se întorceau acasă. La un moment dat șoferul a pierdut controlul asupra volanului și s-a tamponat violent într-un pilon de elctricitate, iar mai apoi s-a inversat și s-a lovit în construcția auxiliară a unei case de locuit. Impactul a fost atât de puternit, încât trei tinerii originari din satul Țarigrad, raionul Drochia și-au pierdut viața. În cele din urmă, s-a aflat că șoferul se afla la volan în stare de ebrietate și mergea cu viteză excesivă.

„Când l-am văzut pe fratele meu în reanimare și pe șofer pe bancă afară… asta nu ți se pare corect. Dar asta e… A stat închis, cu toate că mama mea și mama celui mai bun prieten al fratelui meu l-au iertat, pentru că a fost alegerea lor de a urca. – Ai vorbit cu el după? – Da și îmi place foarte mult atitudinea familiei lui. Ei merg la mormintele băieților, pun lumânări, aduc flori. Au încercat să ajute financiar, cu toate că noi nu credem că poate să compenseze prin cadouri pierderea unui om. Părinții mei sunt atât de inteligenți emoțional, încât au iertat omul care i-a ucis copilul”, a mai mărturisit jurnalista.

Un alt pasager de 27 de ani s-a ales cu traumatisme grave și a fost internat la spital, iar șoferul de 26 de ani s-a ales cu traume ușoare.

Interviul în întregime îl puteți urmări mai jos:

Amintim că, în toamna anului 2019 mama prezentatoarei Lilia Ojovan a ajuns în reanimare, după ce a fost implicată în tragicul accident de la Drochia, unde în urma impactului mai multe persoane au ajuns în reanimare, iar șoferul ambulanței a decedat pe loc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram