/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un bărbat din Vulcănești, condamnat la 22 de ani de închisoare pentru o crimă teribilă

18 februarie 2020, ora 09:42

Un locuitor al orașului Vulcănești a fost condamnat la 22 de ani de închisoare, după ce procurorii i-au demonstrat vina pentru patru capete de acuzare: răpirea unei persoane, omor intenționat, trecerea ilegală a frontierei de stat și huliganism agravat. Acesta a fost obligat și să achite în folosul succesorului părții vătămate un prejudiciu moral și material de 50 de mii de lei. Va achita, de asemenea, în contul statului, cheltuieli judiciare în sumă de 24 de mii de lei.

Potrivit materialelor cauzei penale, totul s-ar fi întâmplat în aprilie 2015, într-o locuință din orașul Vulcănești, când inculpatul, împreună cu alți patru complici, au bătut crunt, cu un lanț și o rangă metalică, un bărbat, cu care au consumat împreună alcool.

Ulterior, agresorii au urcat victima în portbagajul unei mașini și s-au deplasat în afara orașului, unde și-au continuat acțiunile criminale: l-au lovit cu o deosebită cruzime și l-au incendiat, chiar dacă mai dădea semne de viață. Potrivit probatoriului, aceștia și-au continuat „cheful” până când cadavrul a ars complet, iar a doua zi, au adunat rămășițele carbonizate și le-au aruncat într-o fântână pe un câmp.

Imediat după crimă, inculpatul a părăsit teritoriul țării, fiind anunțat în căutare internațională. În vara anului trecut el a fost reținut în Ucraina și extrădat în Republica Moldova pentru a fi tras la răspundere penală. La finele anului, procurorii l-au deferit justiției, acesta aflându-și de curând pedeapsa. Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Ceilalți patru complici au fost reținuți și deferiți justiției imediat după crimă, fiind condamnați atunci la 22, 23 și 24 ani închisoare, cel de-al patrulea primind detenție pe viață.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram