/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Sfaturi prețioase. Cum ne educăm copilul, astfel încât să nu pună preț pe lucrurile materiale? 

18 februarie 2020, ora 15:16

Lucrurile materiale pot fi o scăpare pentru mamele ocupate care nu au timp să se joace cu odraslele, dar asta nu înseamnă că este o soluţie bună pentru educaţia micuţilor, din contră. Specialiştii condamnă grija supradimensionată a unor mame chiar şi atunci când nu este cazul. Psihologa Ina Crasnojon enumeră câteva greşeli de care trebuie să ne ferim în relaţia cu cei mici.

„Dacă noi în familia noastră o să vorbim foarte mult despre bani, despre lucruri scumpe și ce avem de cumpărat atunci copilul asta învață. Dacă eu vreau un copil care să nu se concentreze într-atât de mult pe lucruri materiale, care să știe exact că „acuma chiar nu am bani să cumpăr ceea ce ți dorești tu”, atunci trebuie să-i explici care sunt cheltuielile… De ce eu ar trebui să renunț la ceea ce vreau eu, ce-mi doresc eu foarte mult ca să-i cumpăr un joc care el și-l dorește. Pentru că acesta este moft. Noi părinții nu facem diferența între nevoile de bază și mofturi….„Noi trebuie să vorbim cu copilul nostru despre ceea ce el are, calitățile care-l ajută și-l fac mult mai puternic. Noi ar trebui să învățăm copilul să găsească esența. Noi vorbim despre toate problemele care există. Nu-i punem „ochelarii roz” și îi spunem că totul este frumos, pentru că astfel copilul o să creadă că are dreptul la orice”, a spus psihologa Ina Crasnojon la emisiunea „Iubește viața” de la TV8 cu Tatiana Granciuc.

Pentru a nu ajunge să ne transformăm copii în materialiști, totul ar trebui să înceapă de la fiecare, pentru că anume părintele este cel care servește ca model copilului său.

„Foarte mulți părinți s-au transformat un pic în materialiști, noi punem accentul pe asta și copii de la noi învață. Părintele servește ca model. Dacă eu nu o să vorbesc despre haine pe care le port, cât costă și cât este de scump atunci copilul nu o să fie prea atent la asta. El o va percepe doar ca o îmbrăcăminte. Totul pornește de la noi adulții.  Diferența în bani copilul nu o vede, pur și simplu aude din discuție că banii rezolvă tot. La noi cam așa se spune”, a punctat psihologa.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram