/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Deputat PPDA: Conducerea PDM tinde să capituleze în fața lui Dodon

19 februarie 2020, ora 13:55

Conducerea Partidului Democrat din Moldova tinde să capituleze în fața lui Igor Dodon, iar formațiunea politică riscă să se transforme, astfel, într-un apendice al  Partidului Socialiștilor. Este comentariul vicepreședintelui PPDA, Alexandru Slusari, după plecarea celor șase democrați din partid. Totodată, liderul PPDA, Andrei Năstase susține că formațiunea pe care o conduce urmărește cu interes ce se va întâmpla în continuare, dar a ezitat să lanseze ipoteze.

„Astăzi, am văzut și noi această decizie a membrilor PDM de a se îndepărta de propriul partid, dar și de PSRM, de politica dusă de aceștia, care îndepărtează Republica Moldova de România, de Uniunea Europeană. Noi urmărim acest proces, un proces sperăm de conștientizare a pericolului reprezentat de mediocritatea politică a președintelui care mai dorește un  mandat, un proces de conștientizare a erorilor din ultimii 10 ani, care bineînțeles nu mai trebuie sub nicio formă repetate și o reașezare ideologică sperăm, naturală și atât de necesară pentru emanciparea și democratizarea societății noastre”, a declarat într-o conferință de presă Andrei Năstase.

Președintele PPDA a mai spus că speră că acest proces început azi să fie unul ireversibil.

„Iar săptămâinile și lunile care vor urma să constatăm cu toții că împotriva destinului istoric nu te poți poziționa, indiferent cum te numești și ce poziție ocupi în stat. Igor Dodon bineânțeles poate de astăzi să înceapă să învețe din nou să numere”, a adăugat Năstase.

Iar Alexandru Slusari consideră că PDM a ajuns în această situație pentru că nu și-a făcut din start o strategie despre „cum să supraviețuiască fără Plahotniuc”.

„După mine, trebuia din start să se aleagă conducerea nouă din afara anturajului lui Plahotniuc și fără deputați loiali lui Dodon. Asta nu s-a întâmplat, vedem că conducerea PDM tinde să capituleze în fața lui Dodon și partidul riscă să se transforme într-un apendice al PSRM”, a menționat Slusari.

Conducerea PPDA a ezitat să spună dacă se văd colaborând cu cei care au plecat din PDM, în schimb, au dat asigurări că vor rămâne în opoziție și vor depune toate eforturile pentru a răsturna Guvernul condus de Ion Chicu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram