/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/DOC/ Un deputat PAS propune ca și salariul președintelui să fie micșorat

missing
19 februarie 2020, ora 14:33

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco sugerează ca și salariul președintelui Igor Dodon trebuie să fie micșorat. Alesul poporului și-a justificat propunerea prin faptul că atât șeful statului, cât și legislatorii obțin mandatul direct în urma alegerilor.     

Sergiu Litvinenco a înregistrat astăzi un amendament la proiectul de lege inițiat de socialiști, care se referă la salariile deputaților, (n.r. micșorarea valorii de referință de la 1 300 la 1 000 de lei, așa cum era până la 1 ianuarie).

Prin amendamentul dat, propun ca și valoarea de referință a salariului președintelui să fie micșorată de la 1300 la 1000 de lei. Dincolo de aspectele morale și de bun simț, egalarea valorii de referință pentru președinte și deputați este justificată și prin aceea că ambele categorii de funcții se ocupă prin mandat obținut direct, în urma alegerilor”, a motivat alesul poporului pe pagina sa de Facebook.

Vedeți mai jos textul amendamentului.

Foto: Facebook/ Sergiu Litvinenco

Foto: Facebook/ Sergiu Litvinenco

Amintim că salariile deputaților au crescut cu 4 182 de lei datorită unui amendament inclus în Legea bugetului de deputatul democrat Vladimir Cebotari și acceptat de Guvernul Chicu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram