/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Sondaj! Cine este favorit la alegerile parlamentare noi de la Hâncești

missing
19 februarie 2020, ora 13:44

Doi candidați la alegerile parlamentare noi de la Hâncești sunt la distanță foarte mică unul de altul în preferințele alegătorilor, potrivit celui mai recent sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor. Candidatul independent Grigore Cobzac ar fi votat de 16,7% dintre locuitorii circumscripției nr.38 Hâncești, iar candidatul Partidului Socialiștilor Ștefan Gațcan – de 16,4%.

Candidatul Partidului Democrat Ion Mereuță și reprezentanta Partidului Acțiune și Solidaritate, Olesea Stamate ar ocupa următoarele două poziții cu 9,7% și, respectiv, 8,2% din voturile alegătorilor.

Este de remarcat faptul că fiecare al cincilea respondent este indecis, iar 13,6% dintre cei chestionați au spus că nu vor participa la vot sau ar vota împotriva tuturor.

În cadrul aceluiași sondaj, respondenții au fost întrebați cât de important este ca viitorul deputat să fie băștinaș din Hâncești? Fiecare a patra persoană a spus că nu este prea important, iar alte 12,7% – deloc important. Doar 38,5% dintre cei chestionați au spus că este foarte important să-i reprezinte în Parlament un băștinaș.

Sondajul a fost realizat în perioada 12-16 februarie, pe un eșantion de 412 respondenți din 13 localități din circumscripția nr.38 Hâncești și are o marjă de eroare de 5%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram