/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un medicament foarte solicitat pentru tratarea gripei lipsește din farmacii. Precizările Agenției Medicamentului

19 februarie 2020, ora 09:59

Medicamentului „Tamiflu”, foarte solicitat în R. moldova pentru tratarea primelor simptome tipice de gripă pentru toate categoriile de pacienți, de la nou-născuți până la adulți, lipsește în majoritatea farmaciilor din țară.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMED) a făcut verificări după ce a primit numeroase solicitări cu referire la prezența medicamentului „Tamiflu” 75 mg în capsule în farmacii.

AMED precizează că pentru acest medicament a fost eliberată autorizația de import, iar în scurt timp în farmacii vor fi disponibile 1 000 de cutii de pastille.

Pentru Instituțiile Medico-Sanitare Publice vor fi puse la dispoziție 3 000 de cutii de „Tamiflu”, care vor fi livrate de agentul economic care a câștigat licitația anunțată de autorități.

„Tamiflu” 75 mg în capsule este indicat în tratamentul primelor simptome tipice de gripă adulţilor, copiilor, inclusiv nou-născuţilor la termen. Eficacitatea fiind demonstrată atunci când tratamentul a fost iniţiat în decurs de 2 zile de la prima instalare a simptomelor.

Administrarea produsului „Tamiflu” se face doar în baza prescripției medicului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram