/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Viorel Morari spune că s-a văzut de două ori cu Igor Dodon. Când au avut loc întâlnirile și despre ce au discutat

missing
19 februarie 2020, ora 21:15

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție (PA) Viorel Morari a recunoscut că s-a văzut de două ori cu președintele Igor Dodon. Dezvăluirile au fost făcute astăzi la emisiunea „Secretele Puterii” la Jurnal TV. 

„Prima întâlnire a fost peste două, trei săptămâni de la revenirea mea în funcție, anul trecut, în luna octombrie. Aceasta a avut loc la Președinție. Șeful statului a abordat problemele din sistem al Procuraturii. Igor Dodon era preocupat dacă eu am intenția să desfășor o activitate obiectivă și independentă”, a spus Viorel Morari.

Acesta a mai declarat că Igor Dodon nu a întrebat despre dosarele în care este vizat Partidul Socialiștilor, iar el s-a întâlnit în calitate de reprezentant al PA.

„Președintele a fost interesat de soarta judecătorilor Ion Druță și Oleg Sternioală, avea careva temeri dacă aceste dosare nu influențează Adunarea Generală a Judecătorilor. În cadrul acestor întrevederi au participat și alte persoane din anturajul șefului statului”, a precizat Morai.

Cea de-a doua întrevedere a avut loc de asemenea anul trecut, la Reşedinţa de Stat de la Condriţa. „Noi am mai discutat dacă întâlnirile mele cu ambasadorii externi nu reprezentă o imixtiune în activitatea Procuraturii.  Tot de la acea discuție eu am înțeles de la președinte că procuror general va fi Alexandru Stoianoglo. De asemenea, Igor Dodon m-a întrebat de ce nu se fac investigații pe Andrei Năstase”, a declarat Viorel Morari.

Contactați de redacție, atât purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu, cât și președintele Platformei DA, Andrei Năstase, nu au răspuns la telefon pentru a oferi o reacție.

Anterior, Viorel Morari a fost întrebat dacă s-a văzut cu șeful statului, însă el a spus atunci că e prea devreme să vorbească despre acest lucru. Fostul șef al PA a fost eliberat pe 14 februarie din arest.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram