/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

29 de persoane urmează a fi audiate în dosarul finanțării PSRM din Bahamas. Printre ei, mai mulți deputați

21 februarie 2020, ora 13:38

29 de persoane fizice urmează a fi audiate de procurori în dosarul finanțării PSRM din Bahamas. Printre ei se numără și mai mulți deputați socialiști. Anunțul a fost făcut de procurorul general Alexandru Stoianoglo, după ședința de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor.

„Am determinat 29 de persoane care trebuie audiate, în conturile cărora au fost depuși careva bani. Printre aceștia, câțiva deputați Eu nu le știu numele, dar numele lor au fost în lista mediatizată în presă” (n.r. Vezi lista AICI), a spus șeful Procuraturii Generale

Totuși, Alexandru Stoianoglo spune că niciuna din aceste persoane nu are, deocamdată, statut de bănuit.

Procurorul general a vorbit, de asemenea, despre acest subiect, și într-un interviu pentru Ziarul de Gardă. Acesta a declarat că a fost interpelată Banca Națională a Moldovei, fiind solicitate informații relevante despre tranzacțiile pretinse a fi suspecte de spălare de bani.

„Inspectoratului Fiscal i s-a solicitat să accelereze controalele în derulare privind persoanele fizice vizate în acest caz”, a subliniat Alexandru Stoianoglo.

„În context, la etapa de finalizare e și procesul de pregătire a comisiei rogatorii și a materialelor necesare pentru efectuarea anumitor activități procesual-penale în Elveția, țara de unde au fost transferați banii în litigiu, în acest sens fiind obținute anumite autorizații judecătorești pentru ridicări de documente”, a mai spus Stoianoglo.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram