/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Bănuiesc că sunt impuși să achite pentru încălzire mai mult decât se cuvine. Peste 600 de persoane cer recalcularea facturilor

missing
22 februarie 2020, ora 18:14

Peste 600 de persoane au semnat o petiție online în care cer să fie recalculate facturile la energia termică pentru luna ianuarie în orașul Chișinău. Acestea bănuiesc că sunt impuse să achite pentru încălzire mai mult decât se cuvine

Inițiatorul petiției spune că pentru perioada de facturare din 26.12.2019 până la 29.01.2020, la un apartament de 46 de metri pătrați a primit factura pentru energia termică de la „Termoelectrica” de 1837 lei.

Asta în timp ce pe pagina web a companiei care livrează agentul termic scrie că proprietarii apartamentelor cu suprafața de până la 50 de metri pătrați vor achita pentru încălzire în luna ianuarie, în mediu, circa 850 de lei.

„Reiese că ar fi trebuit să achităm suma maximă de 850 lei, ceea ce la fel ar fi destul de scump, fiindcă în aceeași perioadă, vecinul care dispune de centrală pentru încălzire autonomă, la un apartament cu aceeași suprafața, pentru încălzire și apa caldă a cheltuit 500 de lei”, spune inițiatorul petiției.

Pentru a vedea în timp real câte persoane au semnat deja petiția, puteți accesa acest link.

Anterior președintele Igor Dodon a declarat că a primit asigurarea din partea reprezentanților „Termoelectrica” că facturile la căldură pentru luna februarie vor fi cu 25% – 30% mai mici decât cele din ianuarie.

Revolta privind facturile mai mari la energia termică a început pe rețelele sociale când oamenii se arătau mirați că tarifele sunt mai mari pentru încălzirea locuințelor. Mulți dintre ei așteptau, de fapt, facturi mai mici, în condițiile în care temperaturile au fost ca în plină primăvară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram