/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Coronavirus: Ministerul de Externe vine cu precizări referitor la moldovenii aflați în Italia

missing
23 februarie 2020, ora 11:41

Niciun moldovean care se află în Italia nu a fost infectat cu virusul ucigaș din China. Despre asta au anunțat reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe, în urma creșterii numărului infecțiilor de coronavirus în Italia. 

„Până în prezent, nu s-au primit notificări din partea acestora cu privire la existenţa vreunui cetăţean al Republicii Moldova printre persoanele infectate şi nu au fost primite nici solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor moldoveni”, se arată în comunicatul emis de reprezentanții MAEIE.

La moment, Ambasada Republicii Moldova la Roma, împreună cu Consulatul General de la Milano şi Consulatul de la Padova, se află în legătură constantă cu autorităţile italiene, pentru a gestiona situaţia privind coronavirusul.

Moldovenii care se confruntă cu o situaţie dificilă pe teritoriul Italiei pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon de urgenţă ale Ambasadei Republicii Moldova la Roma: +39 3294421091; Consulatul General de la Milano +393206108989 şi Consulatul din or. Padova+393805905331, precum şi la Centrul de Apel al MAEIE  0 80 090990 (apeluri din Republica Moldova) sau +373 22 788722 (apeluri din străinătate).

în Italia, două persoane au decedat, iar alte peste 60 au fost infectate cu virusul ucigaș. Mai mult, circa 33 de persoane ce prezintă simptome ale bolii sunt spitalizate, iar dintre ele 18 se află la Terapie Intensivă. Unsprezece persoane se află în carantină la domiciliu.

Coronavirusul Covid-19, detectat la finalul anului trecut în oraşul Wuhan din provincia chineză Hubei, a provocat moartea a 2.461 de oameni. Pe lângă China, el a fost descoperit – până în prezent – 29 de alte ţări.

Vezi și articolul de mai jos referitor la acest subiect:

OMS vine cu recomandări în legătură cu numărul înfecțiilor cauzate de coronavirus în Italia. Măsuri de prevenție în R. Moldova

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram