/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Coronavirus - Peste 100 de cazuri confirmate în Italia

23 februarie 2020, ora 17:17

Numărul cazurilor de infectări cu noul coronavirus confirmate în Italia a ajuns astăzi la peste 100, autorităţile estimând că bilanţul va creşte în continuare în ciuda eforturilor de a ţine transmiterea sub control, informează Agerpres.

Infectările au fost confirmate în regiunile Lombardia şi Veneto.

Preşedintele Lombardiei, Attilio Fontana, a declarat că bilanţul infectărilor în regiunea sa a depăşit 89 de cazuri, de la cele 54 raportate în timpul nopţii.

Potrivit datelor furnizate sâmbătă noapte de Agenţia pentru Protecţie Civilă din Italia, au fost confirmate 17 alte cazuri în Veneto, două în Emilia-Romagna şi unul în Piedmont, ridicând totalul la 109.

Bilanţul include şi două decese. Virusul a dus la moartea unui bărbat de 78 de ani din provincia Veneto, şi o femeie de 77 de ani din provincia Lombardia.

Ministrul adjunct al Sănătăţii, Pierpaolo Sileri, a declarat că e posibil ca numărul cazurilor să crească în continuare, exprimându-şi speranţa că acestea vor rămâne limitate geografic.

Mă aştept la cazuri suplimentare. Este clar că vom avea mai multe“, a spus acesta.

Ca măsuri de precauţie, guvernul a decis să restricţioneze accesul în circa zece oraşe din zonele afectate, izolând zecile de mii de persoane care locuiesc aici.

Măsura vizează zece oraşe din provincia Lodi, la circa 60 de kilometri sud-est de Milano, unde locuiesc circa 50.000 de persoane, şi oraşul Vo’, cu aproximativ 3.000 de locuitori.

Italia se confruntă cu cel mai grav focar de Covid-19 din Europa.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Germania are 16 cazuri, Franţa – 12 cazuri, un deces, iar Marea Britanie – trei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram