/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Gheorghe Petic umbla mereu cu o furculiță legată de picior la penitenciar. „Chiar dormeam cu ea”

missing
24 februarie 2020, ora 23:05

Gheorghe Petic a făcut mai multe dezvăluiri șocante despre condițiile de detenție din Penitenciarul 13 de pe strada Tighina din Chișinău, acolo unde s-a aflat în detenție timp de mai bine de un an. Fostul polițist de frontieră a recunoscut la „Politica” Nataliei Morari de la TV 8 că atâta timp cât a stat închis a purtat cu el o furculiță, cu care să se apere, în cazul în care ar fi fost atacat.

Gheorghe Petic a mărturisit că cineva (nu a menționat despre cine este vorba) din Penitenciarul de la Bălți i-ar fi sugerat că ar fi bine să aibă mereu cu el un obiect ascuțit.

„Asta înseamnă că atunci când aș fi fost scos la punctul medical, sau escortat să am ceva care să mă pot apăra. Eu nu am avut decât o furculiță pe care am legat-o de picior și o purtam ca să mă pot apăra. La Penitenciarul 13 permanent o purtam și chiar dormeam cu dânsa. La Rezina, pe mine ca să mă treacă dintr-un bloc ăîn altul, mă treceau prin blocul unde erau deținuții pe viață, și eram supravegheat doar de un gardian”, a declarat Petic la emisiune.

Fostul polițist de frontieră, care are mai multe dosare intentate pe numele său, inclusiv pentru viol, a vorbit și despre „renumitul beci” din Penitecniarul 13.

„Și Filat a fost acolo, el mi-a spus. Acolo nu e lumină, aer, e un miros insuportabil. Acolo eu am găsit dinți pe jos, unul sau doi. Era o mizerie insuportabilă, resturi alimentare. Pe un perete am văzut stropi de sânge”, a povestit Gheorghe Petic.

Amintim că Gheorghe Petic a fost condamnat pe 20 martie, de prima instanță, la trei ani și șase luni de închisoare pentru viol. Acestuia i-a fost aplicată și o amendă de 30 de mii de lei.

Ulterior, în luna iulie curent, Petic a fost eliberat, iar dosarul trimis la rejudecare în prima instanță. Gheorghe Petic susține că dosarul ar unul fabricat la comandă politică.

Gheorghe Petic mai are un dosar pe rol, pentru huliganism agravant. Ședințele de judecată au loc la Taraclia, iar ultimele se tot amână din motiv că judecătoarea se îmbolnăvește.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram