/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Trump cere anchetarea unei posibile scurgeri de informaţii referitoare la implicarea Rusiei în campania prezidenţială din SUA

missing
24 februarie 2020, ora 07:37

Preşedintele american Donald Trump solicită o investigaţie cu privire la posibila scurgere de informaţii clasificate referitoare la implicarea Rusiei în campania prezidenţială de anul acesta din SUA, informează news.ro.

Trump a cerut duminică anchetarea cazului – apariţia mai multor informaţii de la serviciile secrete prezentate într-un briefieng pentru legislatori – şi a spus că îl bănuieşte de asta pe un lider democrat, Adam Schiff.

Schiff a fost procurorul principal în procesul pentru destituirea lui Trump din Senatul american.

Preşedintele a vorbit cu reporterii când a plecat de la Casa Albă spre India. Trump a spus că nu a fost informat de serviciile de informaţii că Rusia avea ca scop sprijinirea campaniei democratului Bernie Sanders. El este de părere că scurgerea de informaţii a avut menirea de a-i dăuna lui Sanders.

O sursă din Congresul american a declarat vineri pentru Reuters că oficiali ai serviciilor le-au spus legislatorilor că Rusia, aparent, este angajată în campanii de dezinformare şi propagandă pentru a-i ajuta atât pe Sanders, candidat pentru a fi desemnat reprezentantul democraţilor în alegerile prezidenţiale din SUA, cât şi pe republicanul Trump.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram