/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Directorii întreprinderilor de stat, luați la ochi. Șeful APP le-a cerut să-și demonstreze „performanța”, dacă vor să rămână în funcții

missing
25 februarie 2020, ora 12:13

Conducătorii tuturor întreprinderilor de stat trebuie să demonstreze că administrează eficient companiile și în funcție de rezultate își vor păstra funcțiile sau vor fi înlocuiți. Cerința a fost înaintată de noul director al Agenției Proprietății Publice (APP), Ghenadie Țepordei, care i-a adunat astăzi în ședință pe șefii întreprinderilor de stat.

APP a elaborat un instrument care „va permite aprecierea managementului de stat”, dă asigurări Țepordei. Eficiența personală a fiecărui director de companie va fi apreciată, după ce vor fi completate dosare cu „indicatori de performanță”. Aceștia vor fi măsurabili și vor include: cifra de afaceri a companiei, costurile de producere, dezvoltarea capacității echipei, dezvoltarea și modernizarea bazei de producere și alte detalii.

Setul de indicatori de performanță urmează a fi prezentat de fiecare director de întreprindere până la 5 martie. În baza lui, se va face trimestrial o evaluare, iar rapoartele vor fi făcute publice de APP.

„În funcție de rezultatele evaluării indicatorilor vor urma premii sau vor fi aplicate sancțiuni”, a precizat Țepordei.

În Republica Moldova există 189 de întreprinderi și societăți pe acțiuni de stat. Potrivit unui raport prezentat anterior de APP, zeci de companii au înregistrat pierderi considerabile în 2018 și au acumulat datorii de sute de milioane de lei. Unii directori sunt remunerați cu zeci de mii de lei, deși unele instituții lucrează în pierdere.

Remunerări fabuloase la întreprinderi de stat! Instituția cu salariul mediu de 31 mii lei, iar pentru director – 84 mii lei

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram