/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Statistică! Câți studenți străini s-au cazat anul trecut în hoteluri și pensiuni agroturistice în R. Moldova

missing
25 februarie 2020, ora 18:12

Circa 174 de mii de turiști străini s-au cazat anul trecut în hotelurile, pensiunile agroturistice, sanatoriile sau taberele din R. Moldova, potrivit datelor prezentate de Biroul Național de Statistică.

Totodată, structurilor de primire turistică collective au înregistrat 200 de mii de turiști rezidenți în 2019. Creșterea față de anul 2018, la numărul de turiști străini cazați este de 8,6 % și este cel mai slab indicator din ultimii cinci ani.

Statistica mai arată că s-a redus cu 3% numărul turiștilor cazați în pensiunile turistice și agroturistice, în condițiile în care autoritățile spun că lucrează pentru dezvoltarea turismului rural, iar partenerii externi finanțează diverse proiecte pentru acest sector.

„Hotelurile au înregistrat creșteri modeste față de anul 2018, cu 5,2% a numărului de turiști cazați și cu 2% a numărului de nopți petrecute. Occupancy Rate (indicele de utilizare netă) rămâne a fi unul din cele mai scăzute la nivel regional. BOOM-ul promis al dezvoltării sectorului de in-coming turistic urmare reformei se amână!”, a comentat pe Facebook Stanislav Rusu, fost director al Agenției Turismului din Moldova.

Cei mai mulți turiști au venit în R. Moldova din România (27,0%), Ucraina (12,4%), Federația Rusă (8,5%), Statele Unite ale Americii (5,6%), Germania (4,5%), Italia (4,1%), Turcia (3,9%), Polonia (3,7%), Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (2,8%), Israel (2,4%), Franța (2,2%), China (1,3%), Austria și Bulgaria (câte 1,2%), Belarus (1,1%), Olanda și Suedia (câte 1,0%).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram