/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un nou regulament pentru elevi. Din 1 septembrie ar putea fi interzisă folosirea telefonului mobil în timpul orelor

25 februarie 2020, ora 16:19

Elevilor ar putea să li se interzică folosirea telefonului mobil în timpul orelor de curs. Despre asta a anunțat prim-ministru Ion Chicu, la ședința Colegiului lărgit al Ministerului Educației.

În 2020, suma destinată educației a crescut cu cca 1 miliard de lei. Vom atrage atenție sporită alimentației copiilor în școli și grădinițe. De la 1 septembrie să fie reglementat accesul elevilor cu telefoane în timpul orelor, iar pentru asta să fie pregătite spații sigure de depozitare. E necesară evaluarea activității instituțiilor de cercetare și a universităților, în special a eficienței administrării bunurilor ce sunt în gestionarea lor”, a spus Chicu.

Premierul a mai vorbit și despre lipsă de manuale în școli, calitatea educației în instituțiile de învățământ superior, la necesitatea creșterii eficienței investiției banilor publici în cercetare și intenția Guvernului de a susține infrastructura Centrelor de tineret, fără a oferi însă mai multe detalii.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram