/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Filmul curtemurător despre deportări „Siberia din oase” va rula la cinematograf din 27 februarie

missing
25 februarie 2020, ora 19:35

Filmul cutremurător „Siberia din oase”, care descrie drama unor copii deportați în 1949, va rula începând cu 27 februarie la cinematograful „Patria Multiplex”.

Filmul a fost construit din confesiunile a patru protagonişti, care au fost ridicaţi şi trimişi forţat în Siberia, în cel de-al doilea val de deportări, în iulie 1949. Fiecare episod are o istorie separată și descrie ororile şi dramele prin care au trecut zeci de mii de basarabeni în perioada stalinistă.

„Siberia din oase” îi arată pe câțiva copii smulși din casele lor și cărați în camioane, apoi în trenuri, spre tărâmul sclaviei și frigului din Siberia. Toate întâmplările din această peliculă sunt adevărate, iar una dintre protagoniste este chiar mama regizoarei Leontina Vatamanu.

Filmul este o dramă documentară și a fost lansat vara trecută, cu ocazia marcării a 70 de ani de la deportările din Basarabia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram