/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

A votat pentru Guvernul Chicu, dar este nemulțumit de activitatea lui Ciocoi. Revolta unui deputat democrat

missing
26 februarie 2020, ora 08:00

Deputatul Partidului Democrat din Moldova (PDM) Nicolae Ciubuc se arată nemulțumit de activitatea Ministerului de Externe, întrucât politica promovată de instituție nu ar fi una echilibrată. 

„Sunt nemulțumit de acțiunile Ministerului de Externe cu partenerii de dezvoltare. Am văzut o reticență din partea instituțiilor europene”, a declarat Nicolae Ciubuc.

Întrebat de ce nu a susținut moțiunea de cenzură împotriva ministrului Aureliu Ciocoi, parlamentarul a declarat că Direcția juridică a Secretariatului Parlamentului a comunicat clar că moțiunea nu corespunde rigorilor procesuale.

Amintim că ministrul de Externe Aureliu Ciocoi a declarat că armata rusă ar fi intervenit în războiul de pe Nistru „pentru a opri vărsările de sânge”. Ulterior, veteranii războiului au cerut demisia ministrului , pentru declarațiile „iresponsabile și ticăloase” pe care le-a făcut.

Aureliu Ciocoi a declarat ulterior că a fost înțeles greșit și declarațiile sale au fost interpretate eronat de presă.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram