/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Guvernul vrea să ia un credit preferențial din Japonia în valoare de circa 18 milioane de dolari, destinat sectorului agricol

26 februarie 2020, ora 16:45

Guvernul Republicii Moldova intenționează să ia un credit preferențial de la Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională, în valoare de 2 059 de milioane de yeni japonezi sau echivalentul a aproximativ 18, 6 milioane de dolari SUA. Banii vor fi împrumutați pentru dezvoltarea sectorului agricol, spun autoritățile. Astăzi, membrii Cabinetului de Miniștri au aprobat inițierea procesului de negociere a acestui credit cu partea japoneză. 

„Proiectul vine în calitate de suport pentru agricultori cu un accent pentru procesarea acestora și practicarea agriculturii inteligente”, a spus premierul Ion Chicu, referitor la acest subiect.

Creditul va fi luat pentru o perioadă de 40 de ani cu o rată de o,1% la procurarea echipamentului agricol și o rată de o,oo1% pentru consultanță, pentru toată durata împrumutului. Perioada de grație a creditului este de 12 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram