/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Președintele s-a întâlnit cu cei mai mari importatori de carburanți. Ce le-a cerut Dodon și ce au promis petroliștii

missing
26 februarie 2020, ora 13:17

Șeful statului i-a convocat astăzi la Președinție pe cei mai mari importatori de carburanți din R. Moldova, care controlează împreună aproximativ 70-80% din piața petrolieră. Igor Dodon le-a cerut acestora să vândă motorină fermierilor la un preț redus în perioada în care vor fi desfășurate lucrări de însămânțare a terenurilor agricole.

„Am discutat problemele existente la stabilirea prețurilor pentru produsele petroliere, inclusiv determinarea mărimii accizelor la benzină și motorină. O atenție deosebită a fost acordată producătorilor noștri agricoli și lucrărilor agricole de primăvară care vor începe curând, când volumul achizițiilor de combustibil pe piața internă crește semnificativ. Am solicitat interlocutorilor să ia în considerare importanța campaniei de însămânțare și, dacă este posibil, să ofere fermierilor reduceri”, a scris Dodon pe Facebook.

Președintele mai spune că solicitarea sa ar fi fost acceptată de petroliști, care și-au exprimat disponibilitatea de a reduce prețurile de achiziție a combustibilului pentru fermieri cu 7-8%, adică cu aproximativ 1,20 – 1,40 lei pentru un litru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram