/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un proiect privind acceptarea unei donații pentru elaborarea Planului Urbanistic al capitalei, votat după cinci ore de dezbateri cu scântei

05 martie 2020, ora 18:17

Un proiect de decizie cu privire la oferirea unei donații din partea României pentru elaborarea și actualizarea Planului Urbanistic general pentru capitală a stârnit mai multe discuții aprinse astăzi în CMC. Consilierii l-au acuzat pe primarul Ion Ceban că dă drepturile asupra planului urbanistic al orașului unui SRL despre care spun că ar avea un background dubios.

Proiectul, care ar urma să fie realizat gratuit de „Asociația Centrul de Cercetare pentru Dezvoltare Durabilă” din București, a fost votat după tocmai cinci ore de dezbateri cu scântei.

„Cine vă dă dreptul să transmiteți unui SRL dreptul cu privire la planul urbanistic al capitalei?”, a întrebat indignat liberalul Dorin Chirtoacă.

Acesta a fost momentul în care Ceban i-a reproșat lui Chirtoacă faptul că lipsește de la ședințele CMC și de la cele ale comisiilor de specialitate.

„E treaba mea unde mă duc și ce fac. Atâta cât nu vă faceți treaba, o să vin și o să spun oamenilor adevărul”, a fost replica lui Dorin Chirtoacă.

„Este foarte important să atragem bani în țară, dar să ne asigurăm că interesele cetățeanului nu sunt afectate de niște interese obscure”, a fost de părere consilierul PPDA, Andrei Năstase.

Proiectul a fost aprobat totuși, după introducerea mai multor amendamente propuse de repreaentanții tuturor fracțiunilor din CMC.

„Mă bucur că majoritatea aleşilor locali au dat dovadă de maturitate în rezolvarea unui subiect foarte important pentru capitală. Noi, potrivit condiţiilor contractuale, nu avem nici o obligaţiune, ar fi fost regretabil dacă nu am fi folosit această oportunitate în situația în care știm foarte bine situația la acest capitol”, a spus primarul Ion Ceban.

Valoarea estimativă a acestei donații este 500 de mii de euro. Contractul va fi semnat după avizul comisiilor de specialitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram