/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Năstase va contesta decizia procurorilor care au refuzat să inițieze dosar penal pentru finanțarea ilegală a PSRM din Rusia

06 martie 2020, ora 19:31

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, critică decizia procurorilor de a nu investiga în cadrul unei cauze penale presupusa finanțare a Partidului Socialiștilor din Rusia și anunță că va contesta ordonanța procurorului de neîncepere a urmării penale în acest caz. Contestația va fi depusă la procurorul ierarhic superior și ulterior în judecată, dacă situația nu se va schimba.

Vom merge până în pânzele albe pentru ca Igor Dodon și Partidul Socialiștilor să fie anchetați și sancționați pentru finanțări ilegale din afara țării. Nu putem să vorbim despre o competiție egală când vagoane de bani din off-shore-uri, din Rusia, vin aici și sunt folosiți pentru manipularea și intoxicarea opiniei publice”, a declarat Andrei Năstase într-un live pe Facebook.

Și deputatul PAS, Sergiu Litvinenco s-a arătat nemulțumit de decizia procurorilor.

„Stoianoglo își răsplătește stăpânul?! Aflăm că Procuratura a decis acum seara neînceperea urmăririi penale în cazul finanțării ilegale a PSRM! Adică, cum se spune la noi, ”tăt normal și conform legislației”. Iată că ceea de ce ne-am temut cel mai mult s-a întâmplat – încet, dar sigur Alexandru Stoianoglo și-a dat arama pe față. Că este subordonat lui Igor Dodon…”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

„Acum e clar de ce a insistat Igor Dodon pe candidatura lui Stoianoglo chiar și cu prețul demiterii unui Guvern reformator și credibil atât pe intern cât și pe extern? P.S. Am spus anterior că unica diferență dintre procuratura de pe timpul lui Stoianoglo și cea de pe timpul lui Harunjen este că primul își mai cere scuze din când în când de la oamenii pe care predecesorul său i-a hărțuit. Astăzi am mai aflat o diferență – pe timpul mandatului lui Harunjen în zilele de vineri seara se deschideau dosarele penale împotriva opoziției. Pe timpul lui Stoianoglo, vineri seara se închid dosarele penale împotriva puterii! În fond, tot acolo suntem…”, a mai menționat Sergiu Litvinenco.

Procuratura Anticorupție a dispus neînceperea urmăririi penale pe faptul pretinsei finanțări ilegale a Partidului Socialiștilor din Federația Rusă. Procurorii au ajuns la concluzia că fapta nu întrunește elementele constitutive ale vreunei infracțiuni.

Ancheta fusese inițiată după ce în spațiul public au apărut imaginile surprinse la sediul Partidului Democrat, în care Igor Dodon îi povestea lui Vladimir Plahotniuc câți bani primea din Rusia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram