/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Autoritățile își propun să interzică tranzitul cetățenilor străini prin Aeroportul de la Chișinău

missing
09 martie 2020, ora 10:06

Autoritățile de la Chișinău nu iau deocamdată în calcul varianta suspendării zborurilor dinspre și spre Italia, sau alte state în care au fost înregistrate focare de coronavirus. Totuși, ar putea fi interzis tranzitul cetățenilor din alte țări prin Aeroportul de la Chișinău.

Despre acest lucru a anunțat în această dimineață președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, după întrevederea săptămânală avută cu președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi și premierul Ion Chicu.

„De interzis zborurile din Italia e prematur la această etapă, dar ținânt cont că România a interzis deja zborurile, propunem ca spre Moldova, din țări cu focare să se permită doar cetățenilor Republicii Moldova, nu putem permite ca țara noastră să devină zonă de tranzit pentru cetățenii altor țări”, a declarat Igor Dodon.

De asemenea, șeful statului a explicat în ce situație ar putea fi sistată activitatea grădinițelor și școlilor din țară.

„Cât privește sistarea activității grădinițelor, acest lucru e în discuții. Potrivit OMS, acest lucru e recomandabil, când sunt cazuri de transmitere cazurilor pe interior. La primul caz de transmitere pe interior, atunci va fi necesar să suspendăm activitatea școlilor și grădinițelor”, a adăugat președintele.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram