/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/FOTO/ Cozi și rafturi goale în unele supermarketuri din Chișinău

missing
10 martie 2020, ora 22:33

În unele supermarketuri din Chișinău rândurile care se formează de obicei seara la casele de achitare s-au dublat, cumpărătorii spun că ar fi mai aglomerat ca de obicei, iar unele rafturi cu produse de primă necesitate, cum ar fi: pâine, paste, orez, hrișcă, hârtie igienică, ulei, etc., sunt goale.

Aceste imagini au fost făcute în această seară în unul dintre cele mai mari supermarketuri din sectorul Rîșcani al capitalei de către un reporter tv8.

Imagini din același supermarket au fost postate și pe rețelele de socializare. Utilizatorul care le-a făcut a fotografiat rafturi goale sau semigoale și spune că oamenii s-au agitat din cauza informațiilor legate de coronavirus și s-au apucat să-și facă rezerve de produse.

Foto: Facebook/GMB

Alți locuitori ai capitalei ne spun că au văzut rafturi goale și aglomerație într-un supermarket pe de strada Nicolae Testimițanu din cartierul Telecentru.

În același timp, locuitori din cartierul Sculeanca, sectorul Buiucani, spun că nu au observat nimic obișnuit în această seară, când au făcut cumpărături. Totuși, aceștia spun că angajata de la casă le-a spus că în această după-amiază cumpărătorii au procurat în cantități mari produse de primă necesitate precum ulei, crupe, paste.

Astăzi au fost confirmate două cazuri noi de coronavirus în Republica Moldova. În acest context au fost anulate mai multe evenimente publice, au fost închise școlile, grădinițele și universitățile (de mâine 11 martie) și vor fi anulate zborurile spre și din Italia (de pe 12 martie).

Autoritățile îndeamnă însă oamenii la calm. Sfaturile celor de la Ministerul Sănătății este să evităm locurile aglomerate, să ne spălăm pe mâini mai frecvent și să folosim dezinfectați. În același timp, persoanele care se întorc dintr-o țară unde este focar de coronavirus sunt îndemnați să se autoizoleze la domiciliu, să sune medicul de familie, iar dacă au simptome de gripă sau răceală și starea lor se agravează, să sune la numărul de urgență 112.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram