/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atac de Paște, drum spre Iad, sat cucerit și avion doborât! Zelenski: Rusia nu are dorință de pace

Ordin! Școlile și grădinițele, închise din cauza coronavirusului

missing
10 martie 2020, ora 16:42

Autoritățile au decis să suspende de mâine activitatea instituțiilor de învățământ până la finele săptămânii viitoare. Decizia a fost luată în contextul în care au fost identificate alte două cazuri de îmbolnăvire cu noul Coronavirus.

Deocamdată, rămân să activeze doar universitățile, dar se recomandă ca orele să fie desfășurate în grupuri mai mici de studenți.

„Pe parcurs ar putea fi sistată și activitatea universităților”, a declarat ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu.

Astăzi, și Consiliul Municipal Chișinău a aprobat o decizie prin care cere primarului Ion Ceban  să semneze un ordin prin care să sisteze pentru două săptămâni activitatea  instituțiilor de învățământ din capitală.

De asemenea, CMC a votat o decizie prin care a cerut identificarea unor surse financiare pentru dotarea instituțiilor cu consumabilele necesare pentru a lupta cu epidemia.

Autoritățile au anunțat alte două cazuri de coronavirus. Persoanele infectate sunt  o femeie și un bărbat reveniți din Italia de câteva zile. Cele două persoane nu au zburat cu aceeași cursă de sâmbătă, unde a fost înregistrat primul caz de coronavirus.

ULTIMĂ ORĂ! Alte două cazuri confirmate de coronavirus

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram