/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

R. Moldova va beneficia de 20 de milioane de dolari din partea FMI

missing
12 martie 2020, ora 10:27

Republica Moldova va beneficia de 20 de milioane de dolari din partea Fondului Monetar Internațional (FMI). Asta după ce consiliul de directori al instituției a aprobat ultima tranșă din actualul program de finanțare. 

Din cele 20 de milioane de dolari (n.r. 348 360 000 lei), 223 milioane lei constituie suportul bugetar, iar restul sumei va fi transferat Băncii Naționale a Moldovei, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor.

Menționăm că autoritățile au purtat pe parcursul lunii februarie negocieri cu reprezentanții FMI, care au solicitat realizarea agendei de reforme în domeniul finanțelor publice și sectorului financiar bancar.

Pe 7 noiembrie 2016, Consiliul de directori executivi al FMI a aprobat pentru trei ani un program în valoare totală de circa 178 milioane dolari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram