/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Primarul de Sângerei, indignat că nu se permite instituirea carantinei în oraș: „Trebuie să acționăm de jos în sus, pentru că noi știm care e situația aici”

missing
23 martie 2020, ora 17:51

Primarul orașului Sângerei, Arcadie Covaliov, se arată indignat de faptul că autoritățile raionale și cele centrale nu permit ca orașul să intre în carantină, deși sunt deja trei cazuri confirmate de coronavirus, iar alte două persoane suspecte au fost transportate astăzi la spital.

Arcadie Covaliov a declarat pentru TV8 că măsurile care au fost scrise în dispoziția pe care a semnat-o el la finele săptămânii trecute nu sunt aplicate, pentru că nu a fost de acord Comisia raională pentru Situații Excepționale și nici cea de la nivel central.

„Astăzi nu avem măsuri de limitare a accesului în oraș. Nu au fost acceptate măsurile pe care vrem noi să le impunem, dar orașul are tot dreptul. Trebuie să facem ce se solicită de jos în sus, pentru că noi știm care e situația aici. Nu a intrat nimic în vigoare din decizia locală, numai ce este de la comisia națională. Lăsați politica și lupta cine primul a vorbit la televizor și acționați”, a fost îndemnul primarului de Sângerei către autoritățile centrale.

Arcadie Covaliov a precizat că, în loc să fie restricții dure în oraș, așa cum a cerut el, astăzi și-au reluat activitatea mai multe magazine, așa cum a permis Guvernul.

„Eu cer carantină serioasă. Noi avem dreptul să decidem la nivel local? Noi avem 27 de persoane în vizor care au intrat în contact cu prima femeie infectată de la noi și apoi alte 11 persoane – cu cel de-al doilea bolnav. Dar ei au mers peste tot. Bărbatul s-a dus și la lucru, unde activează ca paznic, dar am reușit să luăm legătura la timp și nu l-au primit, l-au trimis acasă. Noi suntem în alertă, care poate fi situația în 14 zile”, a continuat primarul.

Arcadie Covaliov a mai declarat că astăzi au fost duse la spital două persoane care au revenit din Rusia și au simptome ale bolii, dar sunt în așteptarea rezultatelor testelor.

„Eu trâmbițez peste tot că trebuie să descentralizăm și testarea oamenilor. Dacă am avea un centru de laborator la Bălți, altul la Cahul și în alte regiuni, am acționa mai rapid”, a adăugat Arcadie Covaliov, care este medic de profesie.

Precizăm că, în prezent, toate persoanele suspecte de COVID-19 sunt transportate cu ambulanțele la Chișinău unde li se fac testele pentru confirmarea infecției în laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram