/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri și în ajun de Paște! Alerta lui Zelenski, dat în căutare de Rusia: Urmează o nouă etapă

Slusari, despre satul Talmaza, intrat în carantină: „Au rămas singuri în fața problemelor”

missing
23 martie 2020, ora 10:11

Satul Talmaza a intrat în carantină, dar decizia autorităților locale nu este recunoscută la nivel central. Satul nu dispune de măști și dezinfectant în numărul necesar, iar poliția nu asigură regim special de întrare – ieșire. Despre aceasta a scris vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook. 

„În satul Talmaza au fost depistate patru cazuri de infectare cu COVID-19. Ieri Primăria satului în baza deciziei Comisiei raionale pentru situații excepționale a anunțat starea de carantină și a rămas singură în fața problemelor”, a scris alesul poporului.

Alexandru Slusari spune că consilierii cu propriile forțe asigură autoizolarea în sat, care are peste șapte mii de locuitori. Vicepreședintele Parlamentului zice că până în prezent decizia autorităților locale nu este recunoscută.

„Nimeni de la guvernare de la momentul introducerii stării de urgență nu a venit cu explicații privind delimitarea clară a competențelor autorităților centrale, raionale și locale. Drept urmare, satul nu dispune de măști și dezinfectant în numărul necesar. Poliția nu asigură regim special de întrare/ieșire în/din sat”, a scris Alexandru Slusari pe rețelele sociale.

Contactați telefonic, atât primarul, cât și viceprimarul nu au răspuns la telefon pentru a ne relata care este situația în localitate.

Amintim că, localitatea Talmaza din raionul Ștefan Vodă a intart în carantină pentru o perioadă de 40 de zile, până pe data de 29 aprilie 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram