/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

China urmează să doneze peste 2500 de teste R. Moldova

missing
24 martie 2020, ora 10:29

China urmează să doneze un lot de peste 2500 de teste pentru depistarea virusului COVID-19 Republicii Moldova. Informația a fost confirmată de purtătoare de cuvânt a Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat. Potrivit minstrei, Viorica Dumbrăveanu, contractele deja au fost încheiate.  

„Am realizat încheierea câtorva contracte de livrare a testelor, pe termen imediat și pe termen mediu. Ne asigurăm în cazul în care situația va evolua”, a declarat ministra Sănătății în cadrul briefingului de astăzi privind controlul infecției prin coronavirus.

De asemenea, ministra a spus că Organizația Mondială a Sănătății aseară a livrat un lot de o mie de teste pentru Republica Moldova.

„Săptămâna trecută și săptămâna aceasta am primit un lot de teste din partea unui prestator privat de servicii medicale. Un alt lot de donație vine din partea unui agent economic din sfera de asigurări”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Toate testele donate sunt certificate de către Organizația Mondială a Sănătății.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram