/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Puterea de răspândire a coronavirusului ar putea scădea prin iunie, dar din toamnă acesta ar putea reveni. Viorica Dumbrăveanu: „Vom avea un răgaz...”

missing
31 martie 2020, ora 23:02

Puterea de răspândire a noului coronavirus ar putea scădea odată cu venirea verii, însă, în următorul sezon rece, acesta ar putea reveni în forță, susține ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, care spune că există deja studii credibile, făcute în de specialiști în domeniu, care arată această prognoză. 

„El nu va dispărea. Vom avea un răgaz, așa cum ne vorbesc specialiștii, va exista un răgaz de câteva luni. Dar însăși experții în domeniu menționează că în toamna anului curent el va reapărea. Într-adevăr, se presupune că puterea de răspândire a acestuia va scădea, începând cu luna iunie, și despre asta vorbesc deja mai mulți specialiști și sunt niște date bazate pe analize, pe studii, care vorbesc despre acest lucru, dar el nu va dispărea pentru totdeauna, în sezonul rece următor noi ne vom confrunta din nou cu acest virus”, a spus ministra la emisiunea Puterea a Patra de la N4.

Autoritățile din Republica Moldova susțin că apogeul infecțiilor cu COVID-19 în Moldova se așteaptă în următoarele săptămâni din luna aprilie, iar către mijlocul lunii mai, am putea reveni la ritmul obișnuit de viață.

În prezent, numărul cazurilor confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în țara noastră este de 353.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram