Maia Sandu îndeamnă cetățenii să stea acasă de Blajini. „De dragul celor vii, haideți să ne pomenim morții în liniște, acasă”

05 iunie 2020, ora 19:05

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, îndeamnă cetățenii să nu meargă la cimitire de Paștele Blajinilor, care a fost amânat pentru zilele de 6, 7 și 8 iunie. Politiciana susține că spitalele și așa sunt aglomerate cu pacienți de COVID-19 și oamenii trebuie să fie responsabili ca să nu împovăreze sistemul medical.

„Anul acesta nu am putut să merg la cimitir de Paștele Blajinilor din cauza pandemiei. Noi cu mama n-o să mergem la cimitir nici duminică pentru că riscul este încă foarte mare. Știu că tata nu se va supăra pentru că cel mai mult tata ar vrea să ne știe sănătoase, în siguranță.

Vă îndemn să nu vă expuneți riscului în aceste zile. Să te expui riscului de îmbolnăvire nu înseamnă să fii curajos, asta înseamnă să fii iresponsabil, în special cu oamenii din jurul tău și cu oamenii pe care îi iubești și la care ții. Dacă vom fi responsabili, dacă vom sta departe de locurile aglomerate, vom reuși să revenim la normalitate și să ne pomenim morții conform tuturor tradițiilor noastre creștine”, a menționat Maia Sandu într-un live pe Facebook.

Amintim că mai mulți primari în îndemnat oamenii să nu meargă în aceste zile la cimitir, unde se vor expune riscului de îmbolnăvire cu COVID-19. Congresul Autorităților Locale din Moldova a îndemnat Comisia Excepțională pentru Sănătate Publică să anuleze această sărbătoare. 

Și șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a îndemnat oamenii să stea acasă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram