/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Răspunsul lui Igor Dodon la întrebarea de ce nu merge în vizită în România și Ucraina: ”Vecinii sunt dați de la Dumnezeu. I-am invitat”

missing
10 iulie 2020, ora 12:35

În cei patru ani de mandat, președintele R. Moldova așa și nu a efectuat nicio vizită oficială în statele vecine – România și Ucraina. Fiind întrebat în cadrul emisiunii săptămânale ”Președintele Răspunde” despre acest lucru, șeful statului a declarat că în prezent există un ”dialog constant”  între președinți și că ”noi mereu am fost deschiși, i-am invitat și pe unii și pe alții”.

”Cum ambii președinți am avut întrevederi oficiale/neoficiale și avem un dialog constant. În ceea ce ține de vizite, noi tot timpul am fost deschiși. L-am invitat și pe unul și pe altul”, a spus șeful statului.

Mai mult, Igor Dodon a adăugat că vecinii sunt dați de la Dumnezeu, iar cu ei trebuie să ai relații bune.

”Referitor la declarații, noi ne stimăm vecinii, sunt dați de la Dumnezeu, și frații de peste Prut cu mai multe declarații. Înțeleg că cineva vrea ca să apară vreun conflict, dar vecinii sunt parteneri strategici, atât românii cât și ucrainenii. Vom trăi bine în continuare cu toții și vom găsi limbă comună”, a declarat președintele Igor Dodon.

Menționăm că de când a devenit președinte al R. Moldova, Igor Dodon nu a efectuat nici o vizită în România și Ucraina. Șeful statului a mers însă de nenumărate ori în Federația Rusă și alte țări CSI.

Vedeți mai jos declarația președintelui:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram