/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

La Chișinău au ajuns primele șase locomotive pentru CFM

missing
14 iulie 2020, ora 15:33

La Chișinău au ajuns primele șase locomotive din cele 12 achiziționate de către Calea Ferată din Moldova în cadrul proiectului de investiții „Restructurarea căii ferate din Moldova”, finanțat de către Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții (BEI) și Uniunea Europeană. Șeful statului a fost prezent la ceremonia organizată cu această ocazie.

Pe pagina sa de Facebook, Dodon a scris că cele șase locomotive diesel seria ТE33А sunt produse în Kazahstan și au trecut procedura de testare, validare și certificare și au ajuns în Moldova.

„Sunt convins că datorită punerii în funcțiune a acestor locomotive, dar și a reabilitării eficace a infrastructurii feroviare, întreprinderea va reuși nu doar să optimizeze cheltuielile, dar și să câștige din nou încrederea pasagerilor, precum și să revigoreze transportul de mărfuri”, a mai scris Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram