/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Vor susține sau nu democrații moțiunea împotriva Guvernului Chicu? Jizdan: „Nu e o problemă...”

missing
16 iulie 2020, ora 10:12

Nu e o problemă demiterea actualului Guvern, condus de Ion Chicu, ci cum să fie votat unul nou. Declarația a fost făcută azi-dimineață, într-o conferință de presă de deputatul PDM, Alexandru Jizdan.

Democratul a mai spus că subiectul privind evetuala susținere a unei moțiuni împotriva lui Chicu urmează a fi discutat în cadrul fracțiunii.

„Nu am niciun mandat să discut acest subiect. E unul prea important pentru noi, pentru cetățenii RM și necesită discutat. Nu am un răspuns din partea fracțiunii democraților, e necesar a fi discutat”, a spus deputatul PDM.

Alexandru Jizan, subiectul ar trebui discutat extrem de minuțios, pentru a fi evitată o eventuală criză politică.

„Noi avem miniștrii noștri în acest Guvern, considerăm că își fac treaba bine, dar cu părere de rău, nu am auzit planuri constructive din partea colegilor noștri din opoziție, de aceea, acest subiect trebuie discutat foarte minuțios pentru a evita o criză politică. Nu e o problemă demiterea acestui Guvern, problema mare e cum să votăm un Guvern nou și noi aici vedem o capcană și interese ascunse din partea unor reprezentanți politici din interiorul acestui Parlament”, a mai declarat deputatul democrat.

Moțiunea de cenzură înaintată de Platforma DA împotriva Guvernului Chicu a fost semnată de deputații Platformei DA – 11 la număr, de deputatul independent Octavian Țîcu și deputații Grupului Pro Moldova – 14 deputați. Azi, și PAS a anunțat că va semna moțiunea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram