/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Subterana de la rondul „Ion Creangă” intră în reparații pe 1 august

missing
24 iulie 2020, ora 14:31

Subterana de la rondul de lângă Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” intră în reparații pe 1 august. Ulterior, după ce aceasta va fi reabilitată, vor începe lucrările la cea din zona fostului cinematograf „Flacăra” de la Buiucani. Subiectul a fost discutat azi într-o ședință la Primărie la care pretorii au raportat etapele la care se aflp lucrările de reparație a pasajelor subterane.

De săptămâna viitoare, începe reabilitarea subteranei de pe str. Alecu Russo, iar cea din aropierea străzii Mihai Sadoveanu va fi închisă, spun responsabilii de la Primărie.

La Botanica, bunăoară, a fost definitivat proiectul pentru reparația subteranei de pe bulevardul Dacia, intersecție cu Teilor, iar săptămâna viitoare urmează să înceapă reparația. De asemenea, vor fi reabilitate alte două treceri – cea de la intersecția străzilor Decebal și Titulescu și Dacia cu Traian.

„În prezent, se caută surse financiare”, a subliniat primarul Ion Ceban.

În reparații va intra și subterana de la Gara de Sud. Deocamdată, nu a fost elaborat nici măcar proiectul în acest sens. Iar la subterana de la Ciuflea lucrările ar putea începe curând, întrucât proiectul este definitivat.

La subterana de la intersecția străzilor Alecu Russo și Moscovei, lucrările sunt gata în proporție de 40%.

„Responsabilii afirmă că lucrările decurg mai greu, pentru că după ce au fost ridicate plăcile de granit de pe scări, s-a dovedit că betonul dedesubt era într-o stare deplorabilă și se necesita reabilitarea. Astfel, a fost turnat betonul, iar scările sunt realizate de la zero”, a spus primarul capitalei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram