/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Dumitru Diacov: Ar fi bine să scriem un nou text al Constituției

missing
01 august 2020, ora 13:21

Deputatul Partidului Democrat (PD) Dumitru Diacov a venit cu inițiativa ca să fie scris un nou text al Constituției. Asta după ce, președintele Igor Dodon a semnat un decret pentru crearea unei Comisii privind reforma constituțională. 

„În atenția membrilor Comisiei pentru reforma constituțională. Deja au apărut diferite păreri și speculații referitor la preconizatele modificări. Cu timpul vor fi tot mai multe. Fiindcă unii vor dori sa introducă unele schimbări, iar alții – altele.

O mare problemă sunt comentariile și interpretările date pe parcursul anilor de Curtea Constituțională (CCM), unele din ele sunt destul de contradictorii. Din aceste motive cred ca mai bine ar fi să scriem un nou text al Constituției, care să ia în considerație atât experiența acumulată în acești ani, cât și greșelile comise.

Asta ar permite sa reașezăm instituțiile statului în așa fel ca ele sa fie cât se poate de eficiente, să eliminam ambiguitățile existente atât în textul Constituției, cât și în practica executării prevederilor constituționale”, a scris Dumitru Diacov pe pagina sa de Facebook.

La același subiect: 

Foști președinți ai CCM cer organizarea unei conferințe științifice pentru reforma constituțională. Președinția va delega doi juriști

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram