/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Va cere sau nu Platforma DA demisia președintelui CEC? Răspunsul lui Andrei Năstase

missing
16 septembrie 2020, ora 22:09

Liderul Platformei DA Andrei Năstase a venit cu un cometariu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8 după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) a emis o circulară care prevede că partidele politice nu sunt concurenți electorali și nu își pot finanța candidații la alegerile prezidențiale și după ce Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a cerut demisia președintelui CEC Dorin Cimil.

„Acest scandal văd unul inutil. Platforma DA și eu am funcționat prin prisma unde-i legea nu-i tocmeală. Eu nu-mi schimb poziția de la o situație la alta. Platforma DA a fost afectată de acele amendamente. Acel amendament iată că face rău și PAS și Platformei DA, atât timp cât nu a fost modificat până la capăt. În momentul în care vor exista motive solide (n.r. ca să cerem demisia președintelui CEC Dorin Cimil) o vom face, nu pentru că ar fi lezate interesele noastre”, a declarat Andrei Năstase.

Anterior, CEC a spus ca amendamentul respectiv a fost făcut anume de PAS.

PAS a cerut CEC-ului să anuleze de urgență noua circulară privind finanțarea campaniei prezidențiale și demisia lui Dorin Cimil din funcția de președinte și membru al CEC.

Potrivit CEC, Codul electoral stabilește faptul că în alegerile parlamentare și locale generale calitatea de concurent electoral o are partidul și blocul electoral care a înaintat candidați la funcțiile elective, dar la scrutinul prezidențial calitatea de concurent electoral o are doar persoana desemnată pentru funcția de președinte.

Dorin Cimil a fost propus în calitate de membru CEC de către PAS cu intenția ca instituția CEC-ului să devină apolitică, independentă, să apere interesul cetățenilor și să supravegheze cu adevărat organizarea unor alegeri libere și corecte.

Anterior, contactat de TV8, președintele CEC, Dorin Cimil ne-a comunicat că nu va comenta declarațiile făcute de către cei din PAS.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram