/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Atârnă coaliția PD-PSRM de un fir de ață? Șeful statului spune că și la socialiști unele voci propun revizuirea alianței

missing
17 septembrie 2020, ora 06:33

Se pare că este incertă coaliția democraților și a socialiștilor. După ce președintele de onoare al Partidului Democrat Dumitru Diacov a spus că mai mulți membri ai Biroului executiv discută deja despre părăsirea majorității parlamentare, șeful statului Igor Dodon a declarat că și în Partidul Socialiștilor unele voci propun revizuirea alianței.

„Și la noi sunt membri ai conducerii Partidului Socialiștilor care consideră că poate ar fi bine deja să revedem unele lucruri, pentru că noi am făcut coaliția cu Partidul Democrat atunci când PSRM avea 37 de mandate, iar PD avea 23 de mandate. Aveam 60 împreună și atunci au fost repartizate anumite atribuții în Guvern și-i clar că și la noi sunt cei care spun că, uite, trebuie de revăzut lucrurile. Dar eu am spus categoric nu, stabilitate a actului de guvernare cel puțin până ce nu finalizăm cu alegerile”, a declarat Igor Dodon în cadrul postului de televiziune Prime TV.

Actuala alianță numără acum 48 de deputați, insuficienți pentru o coaliție de guvernare, însă este susțină de parlamentarii Alexandr Oleinic, Eugeniu Nicgiforciuc și Vladimir Andronache.

Menționăm că, liderul democraților, Pavel Filip, a venit cu o reacție, după ce președintele de onoare al formațiunii Dumitru Diacov a declarat, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, că mai mulți membri ai Biroului executiv al democraților discută deja despre părăsirea majorității parlamentare.

Acesta a spus următoarele: „Nu poți spăla rufele în public”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram