/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Trei cauze penale în cazul adolescentelor care au bătut o fată la Ciocana. Ion Ceban: „Sunt demne de exmatriculat. Să meargă la spălat veceuri” 

missing
15 februarie 2021, ora 09:10

Trei cauze penale au fost deschise după bătaia dintre adolescentele de la Ciocana. Despre aceasta s-a anunțat în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale. În legătură cu acest caz, primarul Capitalei, Ion Ceban, a cerut ca incidentul să nu fie tolerat, adăugând că aceste adolescente ar trebui să fie exmatriculate. 

„Aici nu e de tolerat. Trebuie de găsit o soluție este absolut condamnabil. Dacă autoritatea nu va interveni, atunci și alții vor putea face la fel. Aceste persoane trebuie să răspundă. Sunt demne de exmatriculat. Nu să ignorăm, nu să așteptă, să vină părinții. Dacă o să tăcem, aceste cazuri se vor răspândi. Să meargă la spălat veceuri în aceste instituții. Munca în folosul societății. Nu avem dreptul să tolerăm. Nu este primul caz din informațiile pe care le am”, a declarat primarul Capitalei.

„La moment avem trei cauze penale pornite pe acțiunile acestor minore în care organul de urmărire penală urmează să se expună. Ceea ce vizează minorele va fi aplicată norma legală, așa cum prevede legea. Nu va fi admisă nicio cedare de responsabilitate față de acest caz. Aceste trei cazuri sunt în proces de documentare implică mai multe audieri, mai mulți copii”, a declarat comisarul Lilian Luca.

Totodată, comisarul a precizat că „minora care a agresat este sub tutelă. O să ținem sub control cazul și o să luăm măsurile necesare”.

Amintim că săptămâna trecută pe rețelele de socializare au apărut imagini cu o bătaie între câteva adolescente. Din imaginile postate se observa cum fată a fost lovită cu picioarele și umilită de mai multe tinere. Incidentul a avut loc pe 5 februarie curent.

Mai apoi, pe rețelele sociale a fost postat încă un video, în care tinerele agresoare dansează, fac glume, iar una dintre ele spune că nu regretă deloc ceea ce a făcut și că, dacă ar fi cazul, și-ar repeta fapta.

Mama uneia dintre tinerele, care au luat la pumni o adolescenta de 15 ani, și-a cerut scuze și regretă comportamentul fiicei sale. Reporterul TV8 a reușit să discute cu femeia, care a povestit că familia trece printr-o perioadă extrem de dificilă și, din cauza celor întâmplate, zilnic se confruntă cu zeci de mesaje de ură și chiar amenințări cu moartea. Între timp, fata care a fost luată la bătaie cu pumnii și picioarele, continuă să fie internată în spital.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram