/FOTO VIDEO/ De ziua Limbii Române, Natalia Gavrilița a depus flori împreună cu Maia Sandu la mormintele a doi poeți: „În semn de omagiu pentru cei care au cântat și au dus faima limbii române”

missing
31 august 2021, ora 14:04

Prim-ministrul Republcii Moldova, Natalia Gavrilița, a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorii „Limba Noastră”. De asemenea, ea a mers împreună cu Maia Sandu la mormintele poeților Alexei Mateevici și Grigore Vieru: „În semn de omagiu pentru cei care au cântat și au dus faima limbii române”.

„Sărbătorim ziua limbii ca zi naţională ca să ne amintim în fiecare an cât de norocoși suntem că avem libertatea de a vorbi limba română. În Republica Moldova revenirea la grafia latină a fost un punct de turnură în calea spre obținerea independenței. Astăzi am depus flori la mormintele poeților Alexei Mateevici și Grigore Vieru în semn de omagiu pentru cei care au cântat și au dus faima limbii române”, a scris Gavrilița pe Facebook.

Prim-ministrul a amintit de importanța prezentului și a menționat că trebuie să muncim în fiecare zi pentru ca limba română să devină un element de unire pentru cetățeni: „Sărbătoarea nu este doar despre acel moment din trecut, ea este și despre prezent. Trebuie să muncim în fiecare zi pentru ca limba română să devină unul dintre elementele ce unesc toți cetățenii Republicii Moldova”.

Natalia Gavrilița a mai spus că va asigura ca investițiile în educație, cultură și alte domenii să cultive cunoașterea, aprecierea și dragostea pentru limba română.

Astăzi, 31 august, Republica Moldova sărbătorește Ziua Limbii Române, considerată sărbătoare națională.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram